Pianoles Almere

pianoles almereIn mijn lespraktijk geef ik aan kinderen en volwassenen van alle leeftijden les. Iedereen ontwikkelt zich op een andere manier, heeft andere muzikale interesses en andere sterke kanten. Daarom heb ik ervoor gekozen mijn leerlingen individueel les te geven. Daarnaast is het leuk en leerzaam om samen te spelen. Dat kan met gezinsleden, medeleerlingen, andere instrumentalisten of vocalisten. Samenspel stimuleert enorm en is daarbij een van mijn specialismen!

De pianoles duurt een half uur of drie kwartier (een enkeling heeft een uur les) en vindt wekelijks of om de week plaats. In het geval van (jonge) kinderen nodig ik ouders uit de les bij te wonen. Dat helpt het kind als het thuis gaat oefenen en maakt overleg heel eenvoudig.

Naast de beheersing van de piano en de ontwikkeling van het gehoor, vind ik een goede beheersing van het notenschrift heel belangrijk. Dat geeft je uiteindelijk de vrijheid om allerlei stijlen muziek te ontdekken en te spelen.

Ik probeer vanuit mijn enthousiasme de leerling te stimuleren de ontdekkingsreis van de muzikale ontwikkeling aan te gaan.